Menu Sluiten

OVER MIJ

Wie ben ik

Ik ben Lucie Zwiers, inmiddels 55 jaar en heb 21 jaar in Castricum gewoond. Sinds september 2021 ben ik verhuisd naar Alkmaar. Daarom ben ik al enige tijd wat minder actief geweest met bijdragen en activiteiten. Al mijn aandacht en energie heb ik gebruikt voor mijn verhuizing. Tja, ik kan dus ook niet 2 dingen tegelijk…

Ik ben er dan ook trots op om in Alkmaar mijn praktijk te mogen heropenen. Ik ben nu weer actief en het mag weer ‘stromen’! Een nieuwe omgeving geeft weer nieuwe mogelijkheden en kansen maar ook het besef dat er iets is veranderd. Een periode is afgesloten. Met dat besef ga ik opnieuw op onderzoek uit naar de omgeving en naar mezelf in deze nieuwe setting. Daarbij is de natuur een grote inspiratie die ik direct in de voor- en achtertuin heb gevonden. En dat biedt ook voor mijn coachpraktijk nieuwe en mooie kansen.

Mijn privé ziet er nog steeds hetzelfde uit; Ik heb een dochter, schoonzoon en 2 kleinkinderen. Daarnaast werk ik als ambtenaar en vind ik het in mijn vrije tijd fijn te reizen, wandelen, theaters te bezoeken, fotograferen en natuurlijk met mijn kleinkinderen bezig te zijn.

Ook vind ik het heel fijn om nieuwe dingen te leren. Ik ben dan ook continue op zoek naar verrijking van mezelf en lees daardoor veel en ben steeds op zoek naar interessante workshops en seminars.

Ik heb mijn 2 jaar coaching aan het Europees Instituut (De Baak) afgerond en ben lid van de beroepsorganisatie NOBCO (Nederlandse Organisatie voor Beroeps Coaches).

Mijn achtergrond

Zoals ik veel om me heen hoor,  was ook ik op een bepaald moment niet meer tevreden met mijn leven en had het idee ‘is dit het nu?’.

Hard werken, ziek worden (op mijn 37e kreeg ik een beroerte), weer terugvechten en opnieuw ziek worden omdat ik mijzelf wilde bewijzen (burn-out). Er moest toch iets zijn waar ik voldoening uit kon halen. Maar ik vond het niet. Inmiddels was ik ook al voor de 2e keer gescheiden en dat deed wel iets met mij.

Ik ben opgegroeid in het noorden van Nederland, heb 4 jaar in Spanje gewoond, ben vervolgens teruggekeerd naar Nederland met mijn dochter en ben voor de liefde in 2000 naar Castricum verhuisd. Ik heb veel ervaring in ‘het leven’ opgedaan en weet ook wat het is om eenzaamheid te ervaren en alleen te zijn. Voor mij zit er wezenlijk verschil in eenzaamheid en alleen zijn namelijk.

Door mijn zoektocht naar zingeving ben ik via Tony Robbins in London terecht gekomen en heb ik in 4 intensieve dagen gezien en gemerkt dat ik zelf mijn eigen belemmering was. Daarna ben ik gaan uitzoeken wat ik het liefst doe zonder ‘ja maar’..  en heb mij ingeschreven voor een opleiding tot coach. Nu ben ik bijna 3 jaar verder en ik heb mijzelf opnieuw leren kennen. En ik moet zeggen, dat bevalt mij heel goed. 

Dat is ook de reden dat ik na lang beraad (die belemmeringen van ooit zijn nu eenmaal best hardnekkig) heb besloten dat ik mijn kennis wil delen met jou!

Ik ben geen hulpverlener. Ik wil niet jouw ‘helper’ zijn want daarmee zeg ik ook dat jij het niet zelf kunt! Want dat kun je namelijk wèl!!! Het enige wat ik wil doen is jouw potentieel in jezelf terug laten vinden. Jouw innerlijke kracht vinden en jou je eigen ruimte in laten nemen. Want jij bent het waard! Je bent uniek zoals je bent en daar mag je trots op zijn.

Wie ben jij? Heb jij je wel eens afgevraagd wie jij bent? En dan bedoel ik; wie jij ècht bent? Zoals ik hier boven heb geschreven is voor mij kennelijk mijn leeftijd belangrijk om te delen. Je kunt je afvragen wat ik daarmee wil zeggen. Daarnaast vind ik het kennelijk ook belangrijk met jou te delen dat ik moeder ben en inmiddels ook al oma. Wie ben jij?

Door mijn opleiding tot Master Coach ben ik er achter gekomen dat ik soms alleen oma ben en soms ook alleen maar een vriendin voor een ander. En dat is prima! Ik hoef niet meer alles voor iedereen te zijn en voor iedereen een perfecte versie van mezelf te laten zien. Zoals ik ben is er geen één en dat is Prima zo!

Daarom wens ik jou dat je bij mij een nieuwe versie van jezelf kunt vinden. Door meer bij jezelf te kunnen blijven zal je vernemen dat je omgeving ook verandert en zal er meer rust en balans op je pad komen.

Spreekt dit jou ook aan? Dan nodig ik je uit voor een (gratis) kennismakingsgesprek. (naar contactformulier)