Menu Sluiten

Cirkel van invloed en cirkel van betrokkenheid

“Het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen”

Hoe doe je dat? Hoe kun je jezelf, je familie, je collega’s of iemand die je toevallig op straat treft, laten inzien dat het leven de moeite waard is. Ondanks de tegenslagen en de soms diepe dalen waar iemand in verkeerd.

Je hebt ongetwijfeld deze oude wijsheid wel eens gehoord of zelf gebruikt om even weer een moment van lucht te creëren voor jezelf of voor je collega’s. Maar wie zegt het nu tegen ons? Als we dit feestje binnen onze eigen vier muren moeten organiseren in de tijd van thuiswerken met kinderen en partner die ook hun ding moeten doen binnen die 4 muren?

Op dit moment (mei 2020) zitten we midden in een Corona tijdperk waar we heel voorzichtig weer wat meer ruimte gaan krijgen. Die slingers kunnen misschien inderdaad voorzichtig weer uit de kast worden gehaald.

Door de cirkel van Invloed en cirkel van Betrokkenheid van Stephan Covey te gaan bekijken kunnen we inzicht krijgen in waar je positieve energie krijgt en waar je negatieve energie lekt. Zit je in de cirkel van betrokkenheid dan zul je een gevoel hebben van machteloosheid, onmacht, verdriet om de situatie en een gevoel dat je slachtoffer bent van de omstandigheden.

Wanneer je in de cirkel van invloed staat ben je actief bezig met kijken waar je zelf invloed op uit kunt oefenen. Waar kun je zelf de situatie beïnvloeden.

De buitenste ring is de cirkel van betrokkenheid. Voor tips en adviezen hoe jij jouw cirkel van invloed kunt vergroten kun je een afspraak maken met mij op info@deverademing.nl of via het contactformulier.

Komen we tegelijkertijd nog bij een ander interessant punt wat ook van invloed is op deze cirkel van invloed: Positiviteit! Want alles wat je aandacht geeft, groeit!

Aandacht

Alles wat je aandacht geeft groeit; geef je plantjes water, gaan ze groeien. Geef je jezelf positieve aandacht zul je merken dat je optimistischer wordt. Mijn tip voor iedereen is om iedere dag iets positiefs te doen of te denken. Vind je het fijn om te wandelen, probeer dat in je dagelijkse routine in te bouwen. Heb je een hobby maar is dat wat in de vergetelheid geraakt; pak het weer op!

Aandacht aan jezelf geven kan je cirkel van invloed beïnvloeden en zo raak je in een positieve spiraal in plaats van de negatieve spiraal waar je moeilijker uitkomt en wat vaak een aanzuigende werking heeft. Voor je het weet zit je in een depressieve bui en is het nog moeilijker de dingen te vinden die je graag doet of deed. Voor meer info hierover of nog meer tips.. zie het contactformulier of mail naar info@deverademing.nl