Menu Sluiten

Vergoedingen

Coaching wordt NIET vanuit het BASIS pakket van uw zorgverzekering vergoed. Wanneer u een aanvullend pakket heeft kan coaching (deels) voor vergoeding in aanmerking komen onder counseling, psychosociale hulpverlening of alternatieve behandelingen. Bent u aanvullend verzekerd dan is het raadzaam om met uw zorgverzekering contact op te nemen.

Overige mogelijkheden om voor vergoeding van coaching in aanmerking te komen zijn:

  • Uw werkgever; vaak is er scholings budget beschikbaar voor de werknemer. De werkgever is tevens verplicht te zorgen voor goed werkgeverschap in het kader van psycho-sociale arbeidsbelasting. Coaching is op maat en individueel waardoor het soms meer effect heeft dan een cursus of training voor het hele team. En is daarmee aantrekkelijker voor een werkgever.
  • Scholingskosten zijn vaak aftrekbaar voor de belastingdienst. Voorwaarde is dan wel dat de studie of opleiding voor uw (toekomstig) beroep en een leertraject is.
  • Vanuit een uitkering (bijv WW) kunt u contact opnemen met het UWV voor mogelijke vergoeding. Coachingstrajecten kunnen in sommige situaties ook deel uitmaken van een re-integratie plan. Plan van aanpak zoals in de Wet Poortwachter wettelijk bepaald.