Menu Sluiten

DANKBAARHEID

DANKBAARHEID! Hoezo… nu het zo’n onzekere tijd is?!! Mensen worden ziek, krijgen het Corona virus, onze familie mogen we niet meer bezoeken. Zelfs onze kinderen, ouders of opa en oma of andere familie in instellingen mogen we niet meer bezoeken. Hoezo begin ik dan over dankbaarheid?!!!

Houvast

Op sommige momenten overvalt mij ook de angst die deze tijd met zich meebrengt. De onzekere toekomst en vooral het niet weten wanneer we weer ‘normaal’ mogen doen. Onze familie bezoeken in de instellingen en vooral de mensen die ons contact zo hard nodig hebben.

Tegelijkertijd overvalt mij ook een gevoel van controle willen hebben over het NU. Hoe doe ik dat? Natuurlijk ook niet vanzelf en niet zonder enige moeite en aandacht. Daarom keer ik het om en kijk ik naar wat er nog wèl is. Wat heb ik, of wat is er nog wel in mijn omgeving. Alleen daar al aandacht voor te hebben en bij na te denken brengt een dankbaarheid bij mij naar boven. Ik voel me goed, mijn familie is nog gezond en ik heb een thuis. Alleen die gedachten al kan mij dankbaar maken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Regenboog-heel.jpg
foto Ingeborgh Harms

Hoe is dat bij jou? Kun jij nog kleur zien in je leven?

Waar kun jij dankbaar voor zijn? Misschien moet je heel hard je best doen…. dat is niet erg. Misschien lukt het ook nog niet in één keer of in één dag. Toch wil ik je uitnodigen om eens dichtbij jezelf te kijken en bij hele kleine dingen te beginnen. Dat kan alleen al zijn dat je ’s morgens wakker wordt na een goede nachtrust. Of je bent nog gezond en kunt naar buiten een wandeling maken. Dankbaarheid kan ook zijn dat je weet dat je familie gezond is ook al zijn ze niet binnen knuffelbereik. Heb je een dak boven je hoofd en heb je iedere dag nog een maaltijd op tafel. Alleen dit soort gedachten kunnen al helpen. Zo overwin jij je angst de controle te verliezen. Angst is nu eenmaal een slechte raadgever en zal ons brengen naar depressie en eenzaamheid. Door dankbaarheid te kunnen vinden in je leven richt je je aandacht naar het positieve en zul je beter voor jezelf kunnen zorgen en dus ook beter voor je omgeving.

Ik nodig je uit om dagelijks op een vast tijdstip de dag eens terug te kijken en te proberen te kijken waar jouw dankbaarheid van die dag kan zitten.

Je mag je reactie sturen naar info@deverademing.nl wanneer je hier meer over wilt weten of wanneer je vragen hebt over dankbaarheid in Corona tijd.

Succes!!