Menu Sluiten

BERICHTEN & BLOG

Quotes en citaten

foto Lucie

Spreekwoorden, gezegden maar ook citaten en quotes van mensen met aanzien zoals een Nelson Mandela, de Dalai Lama maar ook Loesje of sites als Omdenken kunnen soms nét dat verwoorden wat je nu even nodig hebt.

Daarom wil ik enkele citaten of quotes met jou delen die aansluiten op de actualiteit. In deze periode van maatregelen rond de Corona Crisis hebben wij soms behoefte aan steun, herkennen en erkenning voor de situatie waar wij allemaal in zitten. Toch ondervinden wij de effecten allemaal op een andere manier en beleven wij het ook van dag tot dag op een andere manier.

Vanaf april 2020 ben ik begonnen met het delen van deze wijsheden en op deze site zijn ze allemaal nog eens na te lezen die ik heb gebruikt en van wie ze afkomstig zijn.

April 2020

“Het gaat niet over hoe het allemaal had kúnnen zijn, het gaat over wat jíj er nú van maakt.” (mindfulness voor elke dag / mindfulnetwerk.nl)

“Wanneer we niet langer de situatie kunnen veranderen , worden we uitgedaagd onszelf te veranderen.” quote Viktor Frankl

Mei 2020

“Vraag jezelf af, elke keer als je de verleiding voelt om te reageren op de oude manier, of je gevangene wilt zijn van je verleden of pionier van de toekomst.” quote van Deeprak Chopra

Juni 2020

De Kracht van je eigen systeem ontdekken?

Herken je dat? Wanneer er iets in je gezin of familie niet schijnt te kloppen maar je kunt er de vinger niet op leggen? Er ontbreekt iets … of misschien wel IEMAND.

Een opstelling met deze “Peg dolls” kan je inzicht geven wat er niet klopt. Is je gezin wel compleet? Heeft iedereen zijn eigen rol of is er iemand die erbij hoort maar er niet is? Moet je erg je best doen om ‘erbij’ te horen? Wanneer je dit herkent kan er met een opstelling als deze veel duidelijk worden en zal er niet alleen bij jouzelf maar ook bij jouw omgeving veel veranderen.

Juli 2020

“Enkel in het licht wordt je schaduw zichtbaar; Vlucht niet, Vecht niet maar omarm je Heelheid”

quote Patrick Mundus

Onze schaduwkant! Wat kunnen we ermee? Iedereen heeft, of hij wil of niet, een kant in zichzelf die hij van zichzelf ook niet zo aangenaam vindt. Toch komt deze af en toe naar voren. Vaak wanneer het niet past en we achteraf ook niet snappen waar die opmerking vandaan kwam. We kunnen er mensen mee raken en vaak .. inderdaad, de mensen die het dichts bij on staan.

We kunnen die schaduwkant in ons ontkennen maar we kunnen er ook met een objectieve blik naar kijken. Het is namelijk iets wat ons maakt tot wie we zijn en waarom we ook geliefd zijn bij de ander gek genoeg. Door er naar te kijken vanaf een afstandje kun je ook zien waar het vandaan komt. Door het te “leren” begrijpen wordt het minder groot en meer een deel van jezelf. Dus omarm je Heelheid. Het zal je inzicht geven en heler maken.

Wat wolken vertellen

Wanneer we even de tijd nemen om naar de lucht te kijken, ook al is dat maar een moment, dan zien we soms de mooiste taferelen voorbij komen.

Vluchtig en soms iets trager drijven ze voorbij. Soms kunnen we iets in de wolken herkennen; een dier, voorwerp soms zelfs de contouren van een land of andere vormen. Misschien herken je dat wel van vroeger als kind achter in de auto als spelletje onderweg naar het vakantieadres.

Probeer het nu nog maar eens; vooral als je last hebt van druk en stress kan het je even in een andere wereld brengen. Allereerst al omdat je omhoog moét kijken! Een reactie is dan dat je op een andere manier of dieper gaat ademhalen. Samen met de focus leggen op één ding, namelijk zoeken naar waar die wolk op lijkt, maakt dat je even in het hier en nu kunt zijn en niet meer verkrampt in de stress situatie verkeert. De focus haalt je even uit je hoofd in hier en nu!

Zo zijn er nog meer mogelijkheden om snel even een moment voor jezelf te creëren. Ben je benieuwd hoe jij meer in het hier en nu kunt komen? Maak een GRATIS afspraak voor een kennismakingsgesprek.